Havalandırma Sistemleri

Otopark Havalandırma Sistemleri

Otopark Havalandırma sistemleri, günümüzde çok katlı kapalı otoparkların sayıları her geçen gün artması ile birlikte giderek önem kazanmaya başlamıştır. Genelde yoğun insan kalabalıklarının ziyaret ettiği, sinema, tiyatro, alışveriş merkezleri, havalimanları, otogarlar gibi komplekslerin bodrum ve zemin katlarında ya da yanı başlarındaki çok katlı yer altı otoparkları, şehir merkezlerindeki otopark ihtiyacına cevap vermeye çalışmaktadır. Bu gibi otoparklarda ziyaretçilerin yoğun olduklarında olası bir yangın ve acil durum kaçışlarında anında devreye girmesi gereken sistemlerin önemini arttırmaktadır. Duman kontrol sistemleri bu bağlamda otoparklardaki kalabalık kitlenin hayatını koruyacak önemli sistemlerden biridir.

 

Kapalı Otoparklar

 

Günlük Çalışmalarda toplam otopark kapasitesinin 6 Hava Değişimini sağlamalıdır. Duman Tahliyesi için, acil durumda tek kat otopark hacminin 10 Hava Değişimi sağlanmalıdır. Bir havalandırma şaftındaki, toplam havalandırma yükü, iki eşdeğer fana %50 bölünmelidir. Fanlar minimum 300 C ve 2saat süre ile çalışabilir olmalıdır. Kanallı Sistemlerin, egzoz menfezlerinin 50%’si yüksek, (tavana yakın) seviyelerden, 50% ise alçak, (yere yakın)seviyelerden egzoz etmelidir. Taze Hava Kaynaklarına dikkat edilmelidir. Ortalama derecede doğal taze hava alışı oluşmuyorsa, fanlar yardımıyla taze hava sağlanmalıdır.

 

Jet Fan Sistemleri

Otopark ve kapalı alanlarda hava akımını kontrol etmek, yönlendirmek ve tahliye etmek için kullanılmaktadır. Uygulama maaliyeti daha az ve daha çok park alanı gibi kullanım alan genişliği sağlar. İşletmede daha az işletim maaliyeti ve ses seviyesi oluşturur.
Otopark ve tünellerde duman tahliye havalandırmaları için ideal bir sistemdir. Fan ve susturucu ekipmanlarından oluşur.

Jet Fanlar vasıtası ile kapalı otoparklarda kullanılmaya başlanan havalandırma sistemleri, Avrupa’da son 7–8 yıldır kullanılmaktadır. Ülkemizde’ de son 2–3 yılda oldukça yaygın bir şekilde talep görmektedir. Otopark havalandırmasında gelişen bu yenilik, beraberinde  teknik  ve  finansal  açıdan  birçok  avantaj elde ettiği için,  bir  takım  kavram  kargaşalarına da yol açmaktadır.

 

Isı Geri Kazanım Sistemleri

Isı Geri Kazanım Sistemleri, sayesinde havalandırma cihazları ile taze hava ve egzos havası arasında ısı transferini gerçekleştirerek havalandırma esnasında kaybedilen ısı enerjisi geri kazanmaya yardımcı olur. Havalandırmadan kaynaklanan sıcaklık değişikliklerini korur. Böylece sürekli rahat ve temiz bir ortam sağlar. Isı geri kazanım sistemlerinde klima sistemi üzerine eklenen yük azaltılır ve enerji tasarrufuna dönüşür.

Isı geri kazanım cihazları yatay ve dik olarak iki farklı uygulamaları mevcuttur. Hücreler ekstrüzyon yönetimi ile alüminyum profil kullanılarak oluşturulmaktadır. Profil kesiti, montajı kolaylaştırmak ve dayanımı artırmak amacı ile bu işi için özel olarak seçilmektedir.

Alüminyum profiller yine bu iş için özel olarak tasarlanmış mukavemeti arttırılmış, alüminyum veya plastik köşe parçaları ile bağlanmaktadır. Bu köşe parçaların kullanılması şu avantajları birlikte getirmektedir.

 

Klima Santral Sistemleri

Genel ve özel koşullar için iklimlendirme ve havalandırma sistemlerinde çözümler de yardımcı olduğumuz müşterilerimiz için, zengin ürün bileşenleri ve esnek sistemler ile yaşam alanlarını iklimlendiriyor ve Asya İklimlendirme Klima Sistemleri ile çözümler üretmeye çalışıyoruz.

AR-GE araştırmalarımız sonucunda geliştirilen ürünlerimiz, yüksek verim, minimum maliyet ve geri dönüşüm sistemlerimizle müşteri memnuniyetini ön planda tutarak gerekli desteği sağlıyoruz. Ürünlerimizin modüler üretilmesi, kapalı alanlarda kolay montaj ve estetik tasarımları ile yaşam alanlarının mimarisine uyum sağlayacak şekilde üretilmektedir.

Yüksek mekanik mukavemet

Konstrüksiyonda esneklik

Boyutlarda standartlık

Panellerin rahat sökülüp ve takılması